........Moje liječenje ljekovitim travama i još.

......................................Dobro došli na moj blog,ovdje možete saznati samo nešto korisno.....

14.03.2009.

Liječenje neplodnosti III dio

Nismo mogli a da ubrzo ne nastavimo ovu temu,jer do sada nije ništa naročito rečeno.Samo smo ugrubo opisali djelovanje jednog prirodnog lijeka. Ovim putem želimo da pomognemo parovima(za sada samo savjetima) koji su uporni u liječenju svoje neplodnosti.Mora se pokušavati iznova i iznova dok se ne dođe do cilja.Nijedan lijek nije čarolija.Znamo neke parove koji su oko deset godina tražili lijek za ono što sada imaju.Opet nekome to uspije iz prve.Ima bezbroj lijekova za neplodnost,i svaki je nekome pomogao,znači treba svako naći svoj lijek,on je tu negdje. Da se podsjetimo ranijih dijelova.Recept koji se koristi je dobar za neplodnost,ciste na jajnicima,čišćenje ženskih organa i inače je dobar za komplet organizam jer ga oslobađa od svih nečistoća,uspostavlja redovnu menstruaciju i kako jedna žena kaže:"Osjećam se puno mlađe". Savjet partnerima:Prije odnosa je potrebno opuštanje.Najbolje je uz laganu muziku s partnerom popiti čašu dobrog crnog vina ili na neki drugi način se opustiti.Žena bi trebala prije odnosa da masira stomak nekim uljem za opuštanje mišića(matičnjak) itd.Dok, poslije odnosa ,je potrebno ostati ,ležati u krevetu što duže. Ovo su dobronamjerni savjeti,a nekome su već pomogli. Mi želimo pomoći,zato mislilmo da smo dobri savjetnici za dobro zdravlje,a to proizilazi od našeg dugogodišnjeg proučavanja ljekovitih trava,koje su nam puno pomogle. Za danas je i ovo puno,idemo dalje...Sretno!Saznaj više

14.03.2009.

Pažnja,dolazi gripa!

Imate li grip ili ste nazebli? U gradu u kojem ja živim proglašena je epidemija gripe.Preko 500 je prijavljenih u domu zdravlja.Zato se pazite! Ovo je tako dosadna bolest.Čovjek kada se razboli onda se liječi,umjesto da djeluje preventivno.Ko se ne vakciniše protiv gripe,dužan je prema sebi da djeluje preventivno.To znači da kroz ishranu stvori imunitet i odbrambeni sistem svom organizmu.Ko može podnijeti neka troši bijeli luk,ne mora ga žvakati neka istini i sa vrućim mliljekom gutati,ili uzimati u hrani.Može se iscijediti sok od limuna,zasladiti medom i piti ujutro.Ili piti vrelo mlijeko sa medom ,kajmakom i žumancem.Zatim ovo isto a umjesto žumanceta i kajmaka ubaciti rastopljenog putera.Čaj od zove vreo sa đemom od malina ili čitavih ako smo ih imali zamrznute.Može i čaj od cvijeta lipe,ili podbjela,bokvice,bobe kleke,a možemo ovo sve izmiješati iste količine(ide i zova),kuhati 3 minute i piti.Može se zasladiti samo medom.

14.03.2009.

Piramide u Visokom,priče mještana IV

Još kao djeca išli smo na Visočicu,gdje smo se igrali.Nije bilo nikakvih zidina,bio je to proplanak manji,okolo grmlje i poneko drvo.Još davnih 70-tih ,pa i 80-tih,tako je izgledalo.Bila je tu i velika petokraka,koja je sjala noću i krasila vrh. Jednom prilikom dok smo se penjali stazom prema vrhu,nas desetak dječaka je primijetilo u blizini neko šuškanje.Vidjeli smo divlje svinje ,kreću se u koloni.Bili smo uplašeni,kuda bježati.Srećom nestali su u gustišu.I od tada je rijetko tko od nas išao na Visočicu.Sada je sve drugačije.Nema one petokrake ,a ni proplanka,a ko zna gdje su sada one divlje svinje.Od naroda vrije kao u kotlu.Svi hoće da vide ta čuda,šta to neko kopa.Neko kopa gore,a neko dole.Pojavile se, kako jedan mudri starac reče :"Dijete to su dvije struje".Uvijek neko nekog koči,ne da mu da ide naprijed.Ali neko je sve ovo započeo,i hvala mu na tome.Neko će nešta iskopati,a toliko toga ima i Visokom i okolini. Šta je sa piramidom Mjeseca i ona se kopa,radovi su u toku.Ko je bio i imao je šta da vidi.Pod zemljom su bile staze popločane tako precizno i ko zna gdje vode ,nema im kraja.Dolaze kopači i istraživači iz svih krajeva BiH i svijeta.Ljudi kopaju besplatno,imaju volju,sjećaju se radnih akcija.Sada one koji hoće raditi besplatno zovu "volonteri".Ali ima i plačenih,rade zajedno.Odoh ja malo u politiku.Da se vratimo temi.Tuneli postoje,gdje vode,ko ih je pravio i zbog koje namjene.Ko hoće može vidjeti ,ući,saznati još,uvjeriti se.Samo polahko.Sve će se akoBogda iskopati.Trnovit je put,moral je tu a i radna snaga...za početak i to je dosta.

Piramida Mjeseca ,radovi teku,fotografisano sa piramide Sunca. Posjetioci se dive ljepoti piramide Mjeseca Piramida Mjesca,izgled prije svih radova Proljeće je stiglo,kopajmo dalje,dokažimo da je ima... Prije istaživanja,zatvoriti ulaz Ravne zbog znatiželjne djece
14.03.2009.

Urasli nokti

Ako imate problema sa uraslim noktima,taj problem možete veoma jednostavno riješiti. Mnogi stavljaju nekakve obloge,ili suhu šljivu na taj nokat.To možda ublaži malo bolove,ali opet nije rješenje. Opet,kod doktora kad odeš ,oni to odmah sijeku ,razvaljuju,a ti plaći,urliči koliko hoćeš. Ovo je živa istina,moja sestra je imala problema sa noktima i sve su joj doktori već navedeno radili i ništa,to jest bilo je nešta ,ali vrati se.Opet moram napomenuti stare babe,bez njih nema ništa,ali samo ondje gdje medicina zakaže.Kaže baba,daje i ona bolovala od uraslog nokta,na velikom prstu noge,i neko joj je preporučio da u sredini nokta izreže nokta u obliku slova V.Najbolje upotrijebiti noktaricu,i sve je bezbolno,iako izgleda da nije.To ne mora biti veliko slovo,može i malo,pa ako ne bude efekta,onda malo veće,dok nokat ne počne normalno rasti.Ovo se mora rezati kada režete nokte,da se opet ne vrati stara boljka.

........Moje liječenje ljekovitim travama i još.

VAŠI OMILJENI LINKOVI

O meni
OVDJE MOŽETE SAZNATI VIŠE O:

Prirodno liječenje
Info o zdravlju
LIJEČENJE TRAVAMA
Virusi u jetri
Mehlemi,čajevi,kreme
ljekovite.com
DOŽIVJETI STOTU

Zdravlje za 10

Novo o zdravlju
Početna stranica bloga
ljekovite.com
Neplodnost se liječi
Prirodno liječenje travama
Zdravlje iz prirode
Zabavnik za sve

Iskustva
Ovo što ću na ovom blogu pisati, su moja zapažanja,iskustva,istinite priče,lični doživljaji iskazani riječima i fotografijama,dio mene je ovdje. Niti sam ljekar niti travar,jednostavno dobar čitač raznih savjeta o zdravlju koje želim dalje da prenesem.Počeo sam sakupljati ljekovite trave još davne 1990.g. i to iz hobija.Na to me nagovorila jedna fina baba,koja je htjela da mi pomogne.Trebala mi je pomoć,ali bio sam mlad da bih o tome razmišljao.Nagovorila me i da pijem neke čajeve,i svidjeli su mi se,ali i pomogli.Od tada sam rijetko išao doktorima,brao sam trave u prirodi i pio čajeve u društvu svoje porodice,dok me nisu počeli tražiti prvo rođaci ,pa i komšije koji traže spas u prirodnom liječenju bolesti.Sve trave i smjese koje pravim ,pravim ih za sebe i svoju porodicu.Napominjem ,ja idem doktoru kada imam problema sa zdravljem.Tu saznam dijagnozu bolesti,kako bih znao šta ću tražiti prirodno za tu bolest,da bih se liječio.
Ona baka mi je dala u nasljedstvo jednu travu koja je veoma ljekovita,na primjer topi ciste.....
Volim duge šetnje prirodom,zapažanje čudnih biljaka,drveća,i volim fotografisati,zato imam dosta zanimljivih fotografija koje ću objavljivati postepeno.Nemam neku opremu za fotografisanje,ali i ova je podnošljiva.
Savjet plus:Prije bilo kojeg korištenja nekih od ovih savjeta,recepata koje ste pročitali na ovoj stranici,prvo upoznajte vašeg ljekara i pitajte za mišljenje.Info:omangogle@gmail.com


Ljekovito bilje liječi

Zabava

Gatanje

traži društvo
ko mi je suđeni/a

Linkovi stranice:

Početna stranica bloga
ljekovite.com
Neplodnost se liječi
Prirodno liječenje travama
Zdravlje iz prirode
Zabavnik za sve

Iskustva

POSAO:

biznis-posao-zarada

Telefonski imenik
Kako zaraditi....

ZDRAVLJE
I LJEKOVITE TRAVE POMAŽU
Zdrava hrana
Zdravlje iz prirode
HEPATITIS-JETRA

Potencija
PRIRODNO LIJEČENJE
Želudac -bolovi
HEPATITIS-savjeti


RAZNO:
Super stranica

biznis-posao-zarada
SVI SPORTOVI
NOVITETI ZA VAS,KUĆU,POSAO...

MOJ HOBI

Gatanje,proricanje

VAŽNO:NOVOSTI I DR.

Blogger.ba

Svi advokati BiH
Bitno
bhmagazin
dnevnik.hr
visoko.co.ba
topnews.ba
Dnevni Avaz
Večernji list
Večernje novosti
Buka
Tuzlalive
Sport BiH
Naša riječ
Dalje
BiH RSS
Info
Mostar
Tuzla
Bihać
Nezavisne novine
besplatni BiH oglasi
bih market

Google prevodioc
BN
superbosna
Super oglasi
Internet oglasi-market.ba

Auto pijaca
nekretnine.hr- oglasi
Napravi sajt
Besplatne stvari
Bug online
Knjige
Znanje
vitamini
Vrijeme u BiH
F MUP
MUP KS
MUP ZE DO KANTONA
MUP TK
Teletext rtvfbih
williams-kladionica
Bet live kladionica
Astra kladionica
odgoj
Telefonski imenik BiH i dr.država
Bosanceros
tutor
LEKTIRE
ZE-DO turizam
Piramida Rtanj
Piramida Rtanj II dio

Rijeke i jezera BiH
Planine BiH
Piramida Sunca
Apotekar-časopis o zdravlju
Vaše zdravlje
Začini
Dijete
Doktor
Ljekovite biljke
liječenje biljem.ba
Ljekovite biljke II
Trave i bolesti
Ishranom do zdravlja
beauty-mania
Prirodni lijekovi
Herba-biljke
lekovito bilje
Bakini recepti
ljekovite-biljke
Priručnik bolesti
Medicina
Anatomija čovjeka
biljoteka
trave,zdravlje
poljoprivreda
Worldwidewomen
Kozarački kuhar
Neplodnost
ljekovite trave-slike
Cvijeće
Sanovnik
Tumacsnova
Brošura za hepatitis B
Hepatitis B
Alternativa
Slike trava
Liječenje jetre i dr.
Slike svemira
Mentos
Farmakognozija

Razno:
vitafon
Želim da se upoznamo

tel.imenik i karta
rječnik engl.-hrvartski
rječnik svih jezika,prevod i pravopis
lektira.me

TRAŽIM POSAO

Korisni savjeti:

Zubobolja
Kostobolja
Budite vitki
Budite vitki II dio
Bračne prevare
O ženama
Doživjeti stotu
Ciroza jetre
Kod raka jetre
DEPRESIJA
Mnogo savjeta o zdravlju
Odgoditi starenje
Glavobolja
Epilepsija II dio
ljekovite trave II dio
Stomačni problemi
Pušenje i zdravljei
Lijek za pluća
Lijek za ciste
Ciste,čir,otekline
Bijela opasnost
kako utvrditi očinstvo
Čaj produžava život
Svinjska gripa
Šta pomaže protiv gripe
Gojaznost
Doručak za djecu je obavezan
Štitna i tegobe
Za bolji vid
Ljekovita voda
Bradavice otišle
Kosa mi opada
Zujanje u ušima
Ateroskleroza
Holesterol
Zdrave oči
Muške nevolje
Hrkanje i muške nevolje
Jačanje potencije
Neplodnost
Bradavice
Bradavice-bajalica
Ženski problemi
Trava koja mi je poomogla
Topljenje cisti
Cista na jajniku
Ešerihija Koli
Kičma
Štitna
Jetra detaljnije
Jetra detaljnije II
Jetra -recepti
Jetra -hepatitis je nestao
Kamen u žuči
Žutica I dio
Žutica II dio
Nadutost stomaka
Voltaren čepići
Voltaren čepići dio
Imunitet I dio
Šta sve liječi?
Visok pritisak/tlak
Vitamin B12
Kamen u bubregu
Kamen u bubregu II dio
Sinusi i glavobolja
Sinusi II dio
Čir na želucu
Lijena crijeva
Apetit
Naj hrana za bolesnu jetru
Visok pritisak/tlak
Ne pušim više
Liječenje epilepsije
Zujanje u ušima II dio
Banjsko liječenje

Posebne stranice
Kur'anske Sure(sa glasom)
Kur'anske Sure i prevod
Vaktija
fihi-ma-fihi

Zanimljivi forumi:

Mojforum
Forum sarajevo-x.com
Bujrum.ba
Forum.ba
Beogradcafe
forum biljke
Zelena apoteka
Cvijet info
Svijet biljaka
Trudnoća
Galaksija
Hepatitis ABC
Forum.hr
Alergije
porodični forum
hr forum

Korisni linkovi:
prirodno liječenje

TAJNE ŽIVOTA

Pik.ba oglasi
MENI DRAGI BLOGOVI:

NEPLODNOST,SAVJETI PLUS
novo iz nauke
besplatne stvari
Moj sport
Posao trebam
ZDRAVLJE JETRE
O ZDRAVLJU
PRIRODA I ZDRAVLJE
JETRA
PIRAMIDE
Narodno liječenje i običaji
NOVO O LJEPOTI I ZDRAVLJU
Tajne života
PRIRODA U MOM GRADU
ŽELIM BEBU
O ŽIVOTU

Moji važniji stari postovi:

Lupanje srca
Pšenične klice
Čaj za bubrege
Često ili otežano mokrenje
O medu
Prirodno liječenje
Bore
Prritsak-tlak
Sačuvati vid
Žen šen
kosa opet raste
Živci
Sinusi
Sinusi II dio
Što čitati na internetu
Nervoza srca
Meki Torabi
Protiv nervoze
Masnoća u krvi
Što daje snagu
Bol u prsima
Kod ciroze jetre
Kupine i kupinovo vino
Kod anemije,slabe krvi...
Crno grožđe lijek
Moždani udar
Kamenac i pijesak
Slatko od lubenice
Osteomijelitis
Važno o zdravlju
Piramide.
Naš hobi
Čaj za podmlađivanje
Gliste u crijevima II
Srce I dio
Želudac I dio
Želudac II dio
Želudac III dio
Bole vas leđa,mišići
Bradavice
Kašalj-prehlada
Voltaren čepići
Sinusi I dio
Zdravlje vjernika
Ljekkovita voda
Kičma,kosti,zglobovi
Kičma,kosti,zglobovi II
Kičma,kosti,zglobovi III
Eliksir I dio
Eliksir I dio
Neplodnost I dio
Neplodnost II dio
Neplodnost III dio
Neplodnost IV dio
Neplodnost V dio
Neplodnost VI dio
Neplodnost VII dio
Neplodnost VIII dio
Neplodnost x dio
Čaj od lista maline
Potencija I dio
Potencija II dio
Jačanje potencije III dio
Virus i jetra
Virus i jetra II
Jetra III dio
Hepatitis
Stres
Depresija
Artičoka
Anemija
Imunitet I
Imunitet II
Imunitet III
Imunitet IV
Imunitet V
stari običaji bajanja-Epilepsija
Stari običaji bajanja-Strah
Liječenje jabukom


Kako sam izliječila cistu
Glava me boli
Protiv prehlade
Čir na želucu,I
Čir na želucu,II
Čir na želucu,III
Čir na želucu,IV
Urasli nokti
Maslačak dolazi
Divlji kesten
Kantarionovo ulje
Trigliceridi
Hrana za bolje zdravlje
Kako smršati
Kako smršati II dio
Hemoroidi
Hemoroidi II
Hemoroidi III
Gljivice(kandide)
Kandide
Plave beonjače I dio

Ostalo
Turizam
Piramide.
Bosanske piramide
Piramide u Visokom I
Piramide u Visokom,II
Piramide u Visokom,III
Piramide u Visokom,IV
Piramide u Visokom,V
Piramide u Visokom,VI
Piramide u Visokom,VII
Majka priroda I dio
Majka priroda II dio
Majka priroda III dio
Majka priroda IV dio
Dan oslobođenja Visokog
Piramida Mjeseca
Nalazište Okolište
Olovo bazen
Smeće
Stari novac,I dio
Muzika stara i dobra i drugo

LINKOVI:

Narodno liječenje
Liječenje na Njemački način

NEPLODNOST-SAVJETI-RECEPTI
Liječenje na Njemački način
POTENCIJA-SAVJETI-RECEPTI
Želudac
prirodno liječenje
Turizam-turistika
Još o turizmu
prirodno liječenje 2

I drugo nešto:
Život,naše tajne....
Moj stil
Život je lijep
Picnic2011 fotke

Kontakt i poruka
omangogle@gmail.com

OVDJE MOŽETE SAZNATI VIŠE O:

LIJEČENJE TRAVAMA

DOŽIVJETI STOTU
Početna stranica bloga
ljekovite.com
Neplodnost se liječi
Prirodno liječenje travama
Zdravlje iz prirode
Zabavnik za sve

Iskustva
Riječ autora bloga:
Ovdje je više tema,sve ono što volim da radim je tu umiksano.Svaki recept i savjet koji ovdje pročitate prije upotrebe prvo se posavjetujte sa svojim ljekarom.Hvala na razumijevanju.HEPATITIS
DEPRESIJA I LIJEČENJE
PRIRODNO LIJEČENJE
PRIRODNO LIJEČENJE II dio
PRIRODNO LIJEČENJE III dio
ŽELUDAC
NEPLODNOST-SAVJETI-RECEPTI
ljekovite biljke.com
Virusi u jetri
NJEMAČKI RECEPTI
ITALIJANSKI RECEPTI
LIJEK ZA JETRU?
ISHRANA
HEPATITIS ABC
VIE SAINE
RECEPTI O ZDRAVLJU-PORTUGALCI I BRAZILCI

Moj stil
Tajne života
Tajne života II
Tajnovito mjesto
U prolazu

EKS NOVITETI

KREDIT,ZAJAM,
Bajk doktor
turizam
Zabavnik

VISOČKE PIRAMIDE I PRIRODA

TRAŽITE PRIJATELJA

GATANJE-GLEDANJE

SVI SPORTOVI

TRAŽIM POSAO

NARODNO VJEROVANJE

HOBI

REPUTACIJA OVOG BLOGA I VRIJEDNOST:
Rating for ljekovite.blogger.ba"

REPUTACIJA GOOGLE
froogle.co.nz-Google pagerank,alexa rank,Competitor

NOVO IZ NAUKEBESPLATNE STVARINEPLODNOST


TAJNE ŽIVOTA


PRIRODA I PRIRODNO LIJEČENJE

JETRA
VIDI OVAJ BLOG


ILI

PYRAMIDS

Prirodne ljepote i zdravlje
JETRAEngleski blog o prirodi


Brazil-novo-prirodno liječenje

Kako ukloniti tegobe štitnjače
Prije pet godina supruga je imala tegobe štitnjače i trošila je neke tablete,kontrola svakih 3-6 mjeseci.Od tada sam čitao dosta o radu štitnjače i tegobe koje čini ljudima tj.90% ženama i veoma mali broj muškaraca.
Čitao sam mnogo knjiga o ljekovitom bilju i našaoo sam tinkturu,po receptu jednog travara koji sam za malo izmijenio jer ona koja je bila u receptu nije baš dobro djelovala.Moja supruga je sada dobro i za dvije godine je kontrola.Još jedan primjer od prije nekoliko dana kada je došla komšinica da vidi kako smo.Govorila je tako promuklo,kao da je pjevala cijelu noć.Dao sam joj 15 kapi tinkture protiv tegoba štitnjače.Komšinica je narednu rečenicu izgovorila normalno,bila je prijatno iznenađena.Bez tog lijeka ne ide nigdje.Njoj je pomoglo ,a nekom drugom možda neće.Jedan lijek kod dvije osobe ne djeluje isto.Ipak ko proba neće mu naškoditi.Jednostavno se pravi ,uzme se nekoliko mladih oraha cijelih istuku se i stave u teglu,u to još ide božje drvce i rusomača sa cvjetovima sipa se rakija od kruške ,i to prve kapi, i ostavi na Suncu da stoji 40 dana.Ovo je još jedna potvrda da lijek postoji u prirodi.


SUPER BLOGPIRAMIDE


U prirodi je spas

Zdravlje iz prirode

Život je lijep

MSN,skajp,facebook

Razne zanimljivostiTajnovito

TRAŽIM POSAO
Zabavnik za sve

Moj stil
rasadnik-ukrasni vrtovi
bikedoctor

free counters
Kakvo nas vrijeme očekujeVIDI OVAJ BLOG
Website Countersrazne stranice:
networkedblogs
deveta klasa
Imenik pod razno
Virusi u jetri

MOJI FAVORITI
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
ljubavnepjesme
Don't be like the rest of them, darling
KRIMINAL U VLASTI
UvijekSlugaNikadGospodar
izlog jeftinih mladića
Hey, hey, my, my R´n´R can never die
GORNJA PUHARSKA
va§IONka
Fildžan viška
Priče o umoru
Gracias a la Vida
Call Out My Name
Princ of Perversia
gde da pobegnem?
JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
District for the Movies
burek
Al' postane krotka kad drmne je vodka
Allaha subhanehu ve te'ala Robinja
U urbanoj sahari života
San o jednoj ženi
sihiri i zazori
Pozor: Jasan stav!
Strangers In The Night
Osećanja. O. Sećanja.
Nikad ne reci dvaput
mama
posveћeno жrtvama dlakavih жena
Bojis li se mraka
Leteci Holandjanin
blob
Nešto bezveze
I LADJE KAD POTONU JOS DUGO SANJAJU LUKU
jedno smo drugo prodali!
Iskreno Vaša
tu gde noći si mi krala
Raskecani sekreti uma
Funeral march
Mu`minun
Mala Tajna - Veliko Blago
The Dewd's
AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA
U t o č i š t e
Surogat
hadzinica
strpavsi u kofer snove i ambicije...
Djevojka u mojim ustima
Doskočice - Quips
Obilježena.
više...

BROJAČ POSJETA
794297

Powered by Blogger.ba